Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Med NSP-paketet är Lars redo för VM

Artikelbild

För åtta år sedan började Lars Hammargren tävla i viktkastning och slägga. Senast tog han brons i Veteran SM i Uppsala, och nu satsar han på Veteran VM i Göteborg hösten 2024. Läs om Lars resa inom friidrotten och hur tillskott har hjälpt honom på vägen mot framgång!

Vem är Lars Hammargren?

Lars Hammargren är 63 år och kommer ursprungligen från Stockholm, men är nu bosatt i Bollnäs. Idrott har alltid varit en stor del av hans liv, och Lars har spelat allt från Baseball, golf, badminton och tennis. De senaste 7 åren har han tränat och tävlat i friidrott inom grenarna viktkastning och slägga. Nu tränar han även i spjut, diskus och kula för att förbereda sig inför en kommande 5-kampstävling.

Intresset har alltid funnits där

Sedan högstadiet, när Lars kom tvåa i en tyngdlyftningstävling, har intresset för styrketräning funnits där.
- Jag låg i källaren hemma och lyfte soffor och åt proteinpulver och råa ägg. Jag var ute och sprang med tegelstenar i handen som Rocky och tittade på Pumping iron med Arnold Schwarzenegger. Men 1981 så vågade jag och min kompis oss iväg för första gången på ett riktigt gym, berättar Lars.
Intresset för friidrott kom dock inte förrän långt senare, när hans dotter började tävla. Som förälder var Lars ofta med på tävlingar, och fick upp intresset för att tävla själv när deras friidrottsklubb anordnade ett Veteran SM. I takt med det började han träna och tävla i viktkastning och slägga.

Kosttillskott en stor del av vardagen

Sedan 80-talet har Lars ätit tillskott från Great Earth, och han menar på att de har varit en stor del av hans prestation inom sporten.
- Jag skulle aldrig kunna vara utan mina kosttillskott från Great Earth. Jag har ju provat det mesta under åren, men jag känner att dessa från Great Earth är de bästa.
Sedan 35 år tillbaka äter Lars NSP-paketet, som innehåller Multi Vitamin, Multi Mineral, C-vitamin Komplex och E-vitamin. Det är ett paket sammansatt för de som har fartfyllda dagar med mycket rörelse. För Lars, som tränar styrka 4-5 gånger i veckan, och friidrott 2-3 gånger i veckan, är NSP-paketet en viktig del av hans vardag.
- Jag känner att jag behöver tillskott då jag jobbar heltid och tränar fem till sex dagar i veckan året runt. Förr i tiden har jag blivit lätt förkyld och krasslig när jag inte tagit tillskott. Nu vet jag inte när jag hade en förkylning senast. Och jag känner att jag kan träna hårdare och återhämta mig mer.

Satsar på VM i Göteborg

Hösten 2024 går Veteran VM i Göteborg av stapeln, och Lars tränar för fullt för att vara redo. I bagaget har han redan 12 SM-medaljer, och hoppas på att kunna ta hem ett guld under VM. Innan dess väntas flera tävlingar, bland annat flera distriktsmästerskap, ett SM och ett VSM i femkamp.
Veteran VM blir det största jag har gjort. Men innan dess väntar en del andra tävlingar. Först ut nu är en tävling i Bollnäs, vi får hoppas att snön har försvunnit men det ser ganska bra ut. Jag skall försöka vara med på mycket då jag känner att jag har utvecklats ganska mycket under inomhus träningen nu i vinter.

NSP-paketet

NSP-paketet innehåller Multi Vitamin, Multi Mineral, C-vitamin Complex och E-vitamin. Tanken bakom NSP är ett paket som ger kroppen viktiga vitaminer, mineraler och antioxidanter i lite högre doser för den som kräver mer näring på grund av att man lever ett aktivt liv, tränar mycket, äter en ensidig kost, presterar eller arbetar hårt. NSP fanns tidigare som portionsförpackningar, men har nu bytts ut till ett paket med burkar istället, för att vara lite snällare mot miljön.

 

NSP-paketet

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care