Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Så här tog vi fram Awake

Artikelbild

Hur såg det ut när vi skapade Awake, vår produkt för mer energi och fokus? Awake är vår nionde behovsprodukt som vi har tagit fram, och den första behovsprodukten i kategorin Energi i vårt sortiment. Vi har satt oss ner med vår produktexpert Rebecca för att gå in på djupet kring hur Awake gick från idé till produkt på hyllan.

 

Sedan 1987 har Great Earth utvecklat och tillverkat kosttillskott för den svenska marknaden. Detta gör att vår trovärdighet är av högsta prioritet för oss, och att förväntningarna från våra trogna kunder är extremt höga. Därför är det viktigt att våra produkter håller det vi lovar. Att de är säkra, kraftfulla, är av högsta kvalitet, enbart innehåller välbeprövade ingredienser och aldrig kompromissar med effekten. Utifrån undersökningar och efterfrågningar från våra konsumenter insåg vi att det fanns ett stort behov för en produkt som bidrar med långvarig och stabil energi. På marknaden idag finns flera produkter för snabb energi, där den främsta källan för energin är koffein. Vi ville ta fram en annan lösning med syftet att uppnå jämna energinivåer som räcker länge.

 

Processen bakom Awake

- När vi väljer ingredienser till en produkt är det många parametrar att tänka på, berättar Rebecca, produktexpert och kvalitetsansvarig på Great Earth. Hon berättar att det allra viktigaste är att ingredienserna är säkra, att det finns vetenskapligt underlag till effekterna, och lång beprövad användning av ingredienserna. Med andra ord är innehållet i produkten Awake inget nytt under solen, utan den innehåller välbeprövade adaptogener som använts i flera århundraden. De adaptogener som specifikt finns i Awake har dessutom en lång historia av användning för just mer energi och fokus.

 

Många steg till färdig produkt

Att skapa en ny produkt är inte bara bara, menar Rebecca. Det krävs nämligen mycket research och studier kring ingredienserna som produkten ska innehålla. I urvalet av ingredienserna, börjar ett extensivt arbete med att gå igenom regelverk, säkra att ingredienserna är godkända att använda i kosttillskott, samt vilken dosering det ska vara.

- Vi gör även en total riskbedömning och faroanalys av produkten för att fastställa att den är säker och högkvalitativ, och givetvis att den faktiskt gör det som den ska.

 

Varför just adaptogener?

Awake innehåller en sammanställning av adaptogenerna ginseng, rosenrot och rysk rot, samt vitamin B5 och B12. Adaptogener var en viktig del av Awake, då vi ville skapa en produkt som ger långvarig och stabil energi, mindre trötthet och mer fokus. Till skillnad från koffein, som verkar genom att påverka adrenalinet i kroppen, ger adaptogener kontinuerligt kroppen energi utan att vara beroendeframkallande. Effekten av adaptogener minskar heller inte med tiden, såsom det gör med koffeinprodukter. B-vitaminer är sedan tidigare kända för att bidra till normal energiomsättning. Vitamin B5, även känd som Pantotensyra, är i sig en populär energiprodukt. Men istället för att du ska behöva köpa flera olika produkter för att uppnå mer energi, valde vi att skapa en allt-i-ett produkt. För en enkel rutin och en piggare vardag!

 

 

Produkter för energi

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care