Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Varför spelar 7 olika magnesiumformer någon roll?

Artikelbild

Tillskott med Magnesium finns i olika former för olika behov. Vissa tar Magnesium för de psykologiska effekterna, såsom att minska trötthet och utmattning. Andra tar det mot kramp, för musklerna eller för att återhämta sig efter träning. Beroende på vad du har för behov, kan det spela roll vilken magnesiumform du äter.

 

 

Vad är Magnesium?

Magnesium är en mineral som finns i bland annat jordskorpan, havet och människokroppen. I kroppen fungerar Magnesium som en koenzym till kolhydrat- och proteinmetabolismen. Den bidrar till absorptionen av andra mineraler, och är nödvändig för många olika kroppsfunktioner, där de flesta inkluderar transport, lagring och användning av energi. De bästa källorna för magnesium är bland annat vetekli, sötmandlar, sojabönor och cashewnötter. Det är även ett populärt tillskott och används av de som tränar mycket, eller som upplever muskelkramper.

 

Vilka olika Magnesiumformer finns det

Magnesiumoxid, Magnesiumcitrat, och Magnesiumglycinat är exempel på olika sorters Mangesium. Magnesiumcitrat är en av de vanligaste formerna av Magnesium, och används för att öka magnesiumnivåer i kroppen samt mot förstoppning. Liknande funktion hittas i Magnesiumoxid som bidrar till att minska förstoppning och sura uppstötningar. Magnesiumklorid bidrar även till musklernas återhämtning. Magnesiumglycinat används ofta för dess lugnande effekt. Listan över olika magnesiumformer är lång. För att veta vilken sort som passar just dig, är det bra att läsa på om de olika formerna, och fundera över vilket behov just du har.

 

Varför spelar 7 olika former av Magnesium roll?

Vår Magnesium, både i kapsel och tablett, innehåller 7 olika magnesiumformer. Eftersom olika sorters magnesium är bra för olika behov, betyder det att ett tillskott med flera olika magnesiumformer, kan täcka olika behov. Vår magnesium är exempelvis bra för både muskler och nerver, samt att den bidrar till minskad trötthet och utmattning. Att den innehåller flera olika magnesiumformer, innebär även att du som har olika behov inte behöver ta flera tillskott, utan det räcker med en tablett eller kapsel.

 

 

Borde jag ta Magnesiumtillskott?

Magnesiumtillskott är bra för dig som lever ett aktivt liv, eller dig som önskar att leva ett aktivare liv, men helt enkelt inte har ork. I och med att Magnesium bidrar till muskler och nerver, samt ökad energiomsättning, kan det vara ett tillskott för dig som tränar mycket, eller för dig som vill ha lite mer energi i vardagen. Exempel på magnesiumrika livsmedel är svarta bönor, spenat, avokado, mandel och mörk choklad. Upplever man att man har svårt att implementera magnesiumrika livsmedel i sin kost, kan ett tillskott vara ett bra alternativ. Har du specifika behov i åtanke, är det även bra att kika på vilka former av magnesium som passar dig bäst.

 

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care