Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Vad är adaptogener?

Artikelbild

Adaptogener - trenden som är här för att stanna. En stor trend kring adaptogener har spridit sig över världen, främst i USA, men även på senare tid i Europa. Att tacka för deras popularitet är adaptogenernas förmåga hjälpa kroppen hantera stress och påfrestningar. Men vad är adaptogener egentligen? Och vad är de bra för?

 

 

Vad är adaptogener?

Adaptogener är växter och svampar som innehåller substanser som hjälper kroppen att anpassa sig till det tillstånd man befinner sig i, oavsett om det handlar om stress, trötthet eller behov av ökat fokus. Adaptogener kan hjälpa kroppen att hantera påfrestningar, till exempel att behålla fokus vid stressiga situationer eller minska känslan av utmattning. Namnet adaptogener kommer från engelskans ord “adapt”, att anpassa sig.

 

Vad gör adaptogener?

Adaptogener är i grunden växter och svampar som innehåller substanser som påverkar våra cellers förmåga att anpassa sig till påfrestningar och stress. Exempelvis kan adaptogener bidra till kroppens förmåga att hantera stress och påfrestningar, samt att bibehålla fokus i stressiga situationer och minska känslan av utmattning.

 

När ska jag ta adaptogener?

Det finns adaptogener som exempelvis rosenrot, som används för att öka den mentala prestationsförmågan och minska känslan av trötthet. Vilket kan leda till att du upplever det enklare att koncentrera dig, även när du sovit dåligt eller upplever stress i vardagen. Liknande effekter går att hittas i exempelvis koffein, men till skillnad från adaptogener så hämtar koffein energi i kroppen genom att stimulera produktionen av adrenalin. Användandet av koffein minskar energieffekten ju mer du använder den, medan adaptogener ger samma effekt kontinuerligt utan att du behöver öka dosen. Adaptogener är heller inte beroende framkallande. Med andra ord är adaptogener kanon för dig som letar efter mer energi och fokus i vardagen, men som gärna undviker eller vill minimera ditt intag av koffein.

 

 

Produkter med adaptogener

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care