Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

7 tips för att prioritera ditt välmående

Artikelbild

Att leva ett hälsosamt och balanserat liv är drömmen för många, men när det kommer till kritan är det inte alltid lätt att hinna prioritera sig själv. Läs mer om hur Rebecca Samuelsson, fysioterapeut med en hektisk vardag, balanserar sitt välmående med alla vardagsmåsten.

Mycket att hinna med

Det finns mycket att göra på ett år, och ofta mycket som ska hinnas med. Hobbys, resor, semester, träning, välmående och så livspusslet på det. Rebecca har ofta fullspäckade vardagar, och har jobbat länge på att hitta en balans mellan att prioritera sig själv och hinna med alla vardagsmåsten.

“Grunden för mig är att alltid må så bra som möjligt och prioritera mig själv för ett hållbart liv”, berättar Rebecca. För att hinna med jobb, barn, partner och sig själv berättar hon att hennes prioriteringar skiftar under året.“Jag periodiserar inte bara min träning, utan även många olika delar av mitt liv. I vissa perioder kör jag på mycket med löpning, i andra tar jag det lugnare och fokuserar på inslag av yoga och lättare styrketräning.”

Viktigt med prioriteringar

Efter sin mammaledighet har Rebecca varit redo att börja jobba igen, vilket inneburit mycket prioritering för att göra plats för arbetet i en redan upptagen vardag.
“Inför att jag skulle börja jobba igen kände jag in mycket. Vad vill jag prioritera? Vilka människor vill jag umgås med för att få energi? Vilka ska jag bort prioritera helt? Hur ska jag fokusera på jobbet och hur ska jag hinna med att prioritera min relation?” Genom att gå igenom alla frågor och fundera över vad som var viktigast för henne kunde Rebecca hitta en balans mellan jobb, mammalivet, partnerskapet och sitt eget välmående.

“Något som var väldigt viktigt för mig vad att ha möjlighet att prioritera och fokusera på mig”, berättar hon. “Nu när jag ser tillbaka på första halvan av 2023 är jag verkligen stolt över hur det har gått.” För att kunna prioritera sig själv har Rebecca följt flertalet steg som hon satt upp för sig själv.

Rebeccas tips för att hinna med sig själv

 • Prioritera sömnen. Sömn, sömn och åter sömn. Med ett stadigt sömnschema får du viktig återhämtning och energi för att orka med dagen.
 • Planera in dina träningspass för veckan. Se till att ta dig tiden för rörelse och motion - stort som litet. Våga be om tid för att prioritera dina aktiviteter.
 • Lägg undan mobilen under kvalitetstid. Oavsett om det är med barn, partner eller vänner - lägg undan mobilen och var närvarande.
 • Håll hårt i dina rutiner. Skapa rutiner som får dig att må bra och som bidrar till en mer välmående vardag, både psykiskt och fysiskt. Sätt en intention om hur du vill må.
 • Ät regelbundet och balanserat. Frukost, lunch och middag med lite mellanmål däremellan. Genom att äta regelbundet ger du kropp och knopp energi att orka med dagen.
 • Hjälp kroppen på traven med tillskott. Rebeccas favoriter är Everyday och Multi Mineral, som hjälper henne prestera i löpningen och återhämta sig efteråt. Andra favoriter är järn, D-vitamin, zink och magnesium.
 • Känn att det är okej att inte prestera på topp 24/7. För att orka med intensiva perioder behöver du även perioder av återhämtning och vila - och det är helt okej!

Rebeccas favoritprodukter

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

 • Ta del av nyheter
 • Inspiration och expertens tips
 • Guider för välmående
 • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care