Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga
Hero-bild

MER ENERGI TILL

DET DU GILLAR

Finns det aldrig ork över till dig själv?

Vi tycker inte att en energifylld vardag ska vara något svåruppnåerligt. Därför har vi tagit fram högkvalitativa produkter för att du ska ha förutsättningarna att orka mer i din vardag. För mer energi över till det du tycker om helt enkelt!

Produktbild

Awake – en formula för mer energi och fokus i vardagen

Awake är baserad på adaptogener och vitaminer, och är specifikt framtagen för att bidra till mer energi och mindre trötthet, samt mer fokus. Med adaptogener som ginseng, rosenrot och rysk rot bidrar Awake till mental och fysisk energi, att motverka trötthet och utmattning samt till normal energiomsättning. Ett verktyg för en piggare vardag helt enkelt!

 • För mental och fysisk energi, samt minskad trötthet och utmattning
 • Med beprövade adaptogener som använts i mer än 2000 (!) år mot trötthet
 • Vegansk? Jajamensan!
Inspirationsbild

Varför tog vi fram Awake?

Utifrån både undersökningar och efterfrågningar från våra konsumenter förstod vi att det fanns ett stort behov för långvarig och stabil energi. Därför ville vi ta fram en produkt för att uppnå jämna energinivåer som räcker länge, som inte var beroende av koffein.

Läs mer om tanken bakom Awake och hur processen gått till i vår intervju med vår produktexpert Rebecca nedan!

 

Så här tog vi fram Awake

Inspirationsbild

Vad är adaptogener?

Adaptogener är växter och svampar som innehåller substanser som hjälper kroppen att anpassa sig till det tillstånd man befinner sig i, oavsett om det handlar om stress, trötthet eller behov av ökat fokus. Adaptogener kan hjälpa kroppen att hantera påfrestningar, till exempel att behålla fokus vid stressiga situationer eller minska känslan av utmattning. Namnet adaptogener kommer från engelskans ord “adapt”, att anpassa sig.

Mer om adaptogener

Produktbild

Ashwagandha – en av de mest kända adaptogenerna!

Ashwagandha hjälper till att upprätthålla kroppens motståndskraft mot stress och bidrar till mental balans. Produkten innehåller även pantotensyra som bidrar till normal energiomsättning. Med andra ord en produkt för dig som letar efter mer lugn och mindre stress i vardagen!

 • Använts mot trötthet i över 4000 (!) år
 • Stöttar kroppens stressystem
 • Vegansk? Jajamensan!

Produkter för mer energi

B-vitamin - Bäst i test för mer energi

Kroppen kan inte skapa upp eget B-vitamin, utan behöver få det via kosten. B-vitaminer finns det många av, och de är viktiga för många funktioner i kroppen. Bland annat spelar de roll i att frigöra energi från kolhydrater, fett och protein. Samt viktiga för ämnesomsättningen och att omvandla mat till energi. Är du ute efter mer energi är det B5 och B12 som gäller för dig! Pantotensyra bidrar till att normal mental prestationsförmåga, energiomsättning och till att minska trötthet och utmattning. Även B12 bidrar till att minska trötthet och utmattning.

B-vitaminer för mer energi

Produktbild

Ladda batterierna med Q10!

Q10 är ett vitaminliknande ämne som finns naturligt i kroppen, och behövs för energiproduktion i alla cellerna i kroppen. Det är även extra viktigt för hjärtat och hjärnan som båda kräver mycket stora mängder energi för att fungera på toppnivå.

 • Hjälper till med energiproduktionen
 • Bra för hjärta och hjärna
 • Innehåller C-vitamin & B-12 som bidrar till minskad trötthet och utmattning

Q10 hjälper mig hålla min energi uppe. Jag är inte lika trött och ofokuserad på eftermiddagen sedan jag började äta den.

Elin Kund
Listningsbild
1

Ät balanserat

Mat är bränsle för kroppen, därför är det viktigt att se till att ge din kropp vad den behöver för att kunna prestera på topp. Mycket frukt och grönt, protein, fibrer, kolhydrater och antioxidanter är viktigt att få in i kosten för att du ska orka hela dagen!

2

Motionera mera

Genom att öka din vardagsmotion, ökar du även din energi. Det betyder inte att du behöver köra crossfit 6 dagar i veckan. Att ta en liten promenad på lunchen eller ta trapporna istället för hissen räcker gott och väl för att öka dina energinivåer!

3

Hjälp på traven

Ibland är det svårt att orka med alla måsten. För att orka mer under dagen kan därför tillskott vara en bra hjälp på traven. Ge kroppen lite extra kärlek med exempelvis D-vitamin, B-vitamin och Q10!

Riktiga energiknippen

Inspirationsbild

3 av 4 äter kosttillskott för mer energi

I en undersökning Great Earth gjorde i höstas, frågade vi vad respondenterna har för behov av energi, samt varför energi är viktigt i deras vardag. Att förstå varför energi är viktigt, och vilken typ av energi som våra konsumenter vill åt, har varit en grundpelare i vår arbete med att ta fram kraftfulla och funktionella tillskott. Undersökningen visade på att ca 75% äter tillskott för att få mer energi, och att en stor majoritet prioriterar långvarig energi framför att få ökad energi snabbt.

33%
I undersökningen uppgav cirka 33% av respondenterna att mer energi var deras största behov. Följt av bättre sömn (19%) och hormonell balans (19%)
75%
75% av respondenterna uppgav att de i dagsläget äter ett eller flera tillskott för att få mer energi och ork.
65%
65% uppgav att de önskar att tillskott ska ta bort eller minska behovet av "ohälsosamma rutiner". Såsom för hög koffeinkonsumtion eller dålig sömn.
Inspirationsbild

Även sömnen spelar roll

Grunden till en energifylld vardag är sömn. Nästan var tredje svensk har sömnproblem, vilket inte endast påverkar energin, utan även ökar risken för att minnet försämras och att immunförsvaret försvagas. Med riktigt bra zzzz hjälper du hjärnan att återhämta sig. Du bearbetar även känslor och upplevelser samt stärker minnet och rensar hjärnan från skadliga ämnen. Genom att prioritera skönhetssömnen är du redo för en energifylld dag!

Så här förbättrar du sömnen 

 

Produkter för bättre sömn

Listningsbild
1

Du stressar för mycket

För mycket och långvarig stress kan vara skadligt på många olika sätt. För energin betyder långvarig stress en känsla av utmattning och käppar i hjulet för att du ska känna dig pigg.

2

Du har en obalanserad kost

Att äta balanserat och regelbundet, samt att se till att dricka tillräckligt med vatten är viktigt. Med frukt, grönsaker, protein, antioxidanter, vitaminer och mineraler ger du kroppen rätt förutsättningar för att kunna prestera på topp.

3

Du rör på dig för lite

Motion är A och O! Det betyder inte att du behöver spendera timmar på gymmet, men att röra på dig regelbundet och få in motion i vardagen har en positiv inverkan på dina energinivåer.

Inspirationsbild

Järnkoll?

Om du som kvinna ofta känner dig trött och yr, kan det vara ett tecken på järnbrist. Mycket blödning vid mens eller svårt att ta upp järn via maten kan vara orsaker. Järn är ett mineralämne du får i dig via maten och är viktigt för att bland annat bindningen av hemoglobin. Hemoglobin transporterar syre, som kroppen sen kan använda till blodbildning, ämnesomsättning och energitillverkning. Vanliga symtom på järnbrist är att du känner dig trött och orkeslös, att du har svårt att koncentrera dig och ofta blir yr, att du lätt blir andfådd och får hjärtklappning, samt att du får ont i huvudet. Om du misstänker järnbrist är det viktigt att rådfråga din läkare.

Produktbild

Järn som är skonsamt för magen

För dig som behöver äta järntillskott, är Järn Komplex ett riktigt bra val. Varje tablett med Järn Komplex innehåller C-vitamin, B12, nyponextrakt, folsyra och koppar, vilket bidrar till mindre trötthet och utmattning, samt bättre upptagningsförmåga. Järn Komplex är även snällt mot magen, vilket betyder att du kan ta ditt tillskott utan att behöva oroa dig för få problem med magen.

 • Motverkar känslan av trötthet och utmattning
 • Snäll mot magen
 • Innehåller C-vitamin för extra bra upptag

Artiklar om energi

Visionbild
6 anledningar till varför du är trött 6 anledningar till varför du är trött
Visionbild
Så förbättrar du din sömn Så förbättrar du din sömn
Visionbild
7 steg till mer energi 7 steg till mer energi
Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

 • Ta del av nyheter
 • Inspiration och expertens tips
 • Guider för välmående
 • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care